Xavi laat zich uit over De Jong en De Ligt: 'Ze hebben al het Barça-DNA'

Xavi laat zich uit over De Jong en De Ligt: 'Ze hebben al het Barça-DNA'

21-12-2018 10:11
97

Voormalig FC Barcelona-middenvelder Xavi vindt Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt interessante spelers. Als het aan de 38-jarige middenvelder, die tegenwoordig speelt voor Al Sadd Sports Club, betreft, ligt, zijn de Ajacieden welkom in Catalonië.

"Ik vind het hele goede spelers", aldus Xavi in gesprek met Marca. "Hele goede spelers voor Barça. Ze raken de bal niet kwijt en ze hebben al het Barça-DNA aangezien ze van Ajax komen, wat altijd een goede leerschool is. En ze zijn jong", aldus de 133-voudig Spaans international.

Xavi vertelt verder verrast te zijn dat Real Madrid sinds het vertrek van Cristiano Ronaldo matig presteert. "Ik had verwacht dat ze zonder Cristiano nog beter als collectief zouden spelen. (...) Ronaldo heeft veel individuele kwaliteiten, maar ik had gedacht dat Real heel goed zou spelen zonder hem."

Xavi is een product uit de jeugdopleiding van FC Barcelona. Hij speelde tot 2015 voor de Spaanse topclub en verkaste toen naar Qatar. Bij Al Sadd heeft hij nog een contract tot 2020.