'De Boer uiterlijk maandag gepresenteerd: Nederlander wacht diverse transfers'

'De Boer uiterlijk maandag gepresenteerd: Nederlander wacht diverse transfers'

22-12-2018 13:25 Laatste update: 13:44
30

De onderhandelingen tussen Frank de Boer en Atlanta United bevinden zich in de afrondende fase, meldt Voetbal International. De Nederlandse trainer wordt gezien als de ideale man om de jonge selectie van de Major League Soccer-club verder te ontwikkelen.

Volgens VI is het de verwachting dat De Boer zondag, uiterlijk maandag gepresenteerd wordt. Atlanta werd in 2018 – in zijn tweede seizoen – direct kampioen. De voormalig oefenmeester van Ajax moet het werk van Gerardo Martino nu voortzetten in het Mercedes-Benz Stadium, dat een capaciteit heeft van zo'n 72.000 toeschouwers.

Het weekblad weet dat De Boer wel enkele wijzigingen in de selectie staat te wachten. Voor topscorer Jozef Martínez en smaakmaker Miguel Almirón bestaat concrete belangstelling uit Europa. Laatstgenoemde vertrekt vermoedelijk voor dertig miljoen euro naar Newcastle United, waarmee hij in een keer de duurste uitgaande transfer in de geschiedenis van de MLS zal zijn.

Atlanta heeft met Gonzalo Martínez al een vervanger op het oog. De 25-jarige Argentijn moet voor twintig miljoen overkomen van River Plate. Andere blikvanger in de selectie van Atlanta is het Argentijnse toptalent Ezequiel Barco (19), die een jaar geleden de Verenigde Staten verkoos boven Europa. Independiente ontving ruim twaalf miljoen voor hem.

Lees ook'De Boer gaat voor vier jaar tekenen, deal wordt dit weekend afgerond'