El Ghazi lacht na Nederlands onderonsje, ongekende comeback Krul, rood Bacuna

26-12-2018 19:12
17

Uiteraard werd er op Boxing Day ook in het Engelse Championship gevoetbald. Op de twaalf velden kwamen tien Nederlanders in actie: vier van hen deden mee bij Swansea City-Aston Villa.

Erwin Mulder, Mike van der Hoorn en Leroy Fer stonden in de basis bij de thuisploeg en kwamen Anwar El Ghazi tegen. Deze had na negentig minuten voetballen reden tot lachen: The Villains wonnen in Wales met 0-1 dankzij een treffer van Conor Hourihane. Voormalig Eredivisie-topscorer Wilfried Bony had vlak voor tijd 1-1 kunnen maken, maar miste een strafschop.

Norwich City-doelman Tim Krul was getuige van een sensationele comeback. De dertigjarige Hagenaar incasseerde een kwartier voor tijd de 0-3 tegen Nottingham Forest. De 1-3 van Mario Vrancic leek allleen statistische waarde te hebben, maar Norwich herrees in de blessuretijd uit zijn as. Onel Hernández zorgde in minuut 94 en minuut 98 (!) voor de 2-3 en de 3-3.

Leandro Bacuna beleefde een vervelende Kerst. De oud-speler van FC Groningen kwam met Reading al na acht minuten op achterstand tegen Milwall en zag hoe ploeggenoot Tyler Blackett direct na de 1-0 rood kreeg. Vlak voor tijd zette Bacuna een harde tackle in en kon hij Blackett gezelschap houden in de kleedkamer. De 1-0 bleef op het bord staan in The Den.

Verder verloor Bruno Martins Indi met Stoke City bij Birmingham City (2-0) en legde Florian Jozefzoon het met Derby County af tegen Sheffield United (3-1). Jordy de Wijs daarentegen trok met Hull City aan het langste eind tijdens de uitwedstrijd tegen Preston North End (1-2) en Joey Pelupessy viel in tijdens de 0-1 zege van Sheffield Wednesday op Middlesbrough.