Breaking news

Copa del Rey-sensatie: derdedivisionist schakelt met tien man Real Madrid uit

Update: Spanjaarden ontkennen overname door Nederlands cryptobedrijf
In het seizoen 2014-2015 speelde Elche nog in de Primera Division

Update: Spanjaarden ontkennen overname door Nederlands cryptobedrijf

Gepubliceerd: donderdag 27 december 2018 om 21:53do 27-12-2018 om 21:53

Het Nederlandse cryptobedrijf Libereum claimt de Spaanse voetbalclub Elche CF te hebben overgenomen. Elche komt uit op het tweede niveau van Spanje.

Het in Limburg gevestigde Libereum stelt dat een bankgarantie van 4,3 miljoen euro een van de voorwaarden was voor de overname. "De aankoop van Elche FC, een prachtige voetbalclub die onze visie van een wereldwijde cryptocurrency deelt en dit actief wil communiceren naar de supporters, is fantastisch nieuws", stelt oprichter Cem Kumlar op de website van Libereum. Het nieuws is nog niet bevestigd door de club zelf.

"Het team heeft hard gewerkt om dit te bereiken", vervolgt hij. "Ik wil iedereen die aan dit indrukwekkende en intensieve proces heeft bijgedragen, bedanken." Libereum wil Elche ten eerste terugbrengen naar de Primera Division en wil daarnaast dat 'de token deel uit gaat maken van het financiële bereid in en rondom de club'.

In augustus van dit jaar werd Libereum ook in verband gebracht met een overname van Roda JC.

Update 27/12 21.52 uur: Elche heeft in een statement op de eigen clubsite met klem ontkend dat het is overgenomen door het Nederlandse cryptobedrijf Libereum. De Spaanse club stelt dat het de geruchten die circuleren wil ontkrachten om verwarring te voorkomen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws