Gerrard en co. verslaan Celtic voor het eerst sinds 2012 en mogen blijven dromen

29-12-2018 15:51 Laatste update: 15:53
18

Glasgow Rangers heeft voor het eerst sinds maart 2012 in competitieverband gewonnen van Celtic. In het Ibrox Stadium eindigde een intense topper in 1-0 voor de ploeg van manager Steven Gerrard.

Voor aanvang van de Schotse clash wist Rangers wat het te doen stond. Koploper Celtic begon met een voorsprong van drie punten en met een wedstrijd minder gespeeld aan de topper tegen de nummer twee. De Old Firm ging furieus van start. De thuisploeg opende ijzersterkt en oogde onverstoorbaar, waar Celtic eerder dit seizoen in eigen huis nog met 1-0 won.

Na een half uur spelen was het dan ook Glasgow Rangers dat terecht op voorsprong kwam. Een inzet van Ryan Jack belandde met wat fortuin in het net. Ondanks dat Glasgow nog mogelijkheden kreeg, stond het 1-0 bij rust. Craig Gordon, doelman van Celtic, blonk uit en voorkwam meermaals een verdubbeling van de score. De grensrechter vervulde in de tweede helft een heldenrol voor Gerrard en co., door de 1-1 van Celtic terecht af te keuren.

Door de spectaculaire 1-0 zege staan Glasgow Rangers en Celtic beide op 42 punten in de Schotse competitie.