Huntelaar onder de indruk van Ajax-toptalent: 'Hij kan de wereldtop halen'

Huntelaar onder de indruk van Ajax-toptalent: 'Hij kan de wereldtop halen'

Gepubliceerd: dinsdag 1 januari 2019 om 16:24di 01-01-2019 om 16:24

Laatste update: dinsdag 1 januari 2019 om 16:35di 01-01-2019 om 16:35

Klaas-Jan Huntelaar is onder de indruk van Matthijs de Ligt. De negentienjarige aanvoerder van Ajax is volgens Huntelaar een onmisbare factor in het elftal van Erik ten Hag. 

In een podcast van Ajax bespreekt Huntelaar de ontwikkeling van De Ligt. "Wat ik hem nog kan leren? Voetballers leren het meeste zelf, van hun eigen ervaring. Fysiek is hij al supersterk, maar misschien kan hij in dat opzicht nog stappen maken", aldus de spits van de Amsterdammers op de clubwebsite

De Ligt vergelijken met collega's is lastig, volgens Huntelaar. "Dat is appels met peren vergelijken. Je ziet dat hij veel potentie heeft. Hij speelt goede wedstrijden en maakt weinig fouten. Hij is belangrijk voor het elftal, je ziet wat je mist als hij er niet is. Matthijs kan de wereldtop bereiken."

De routinier zegt dat De Ligt over een langere periode top moet presteren om vervolgens de stapt naar het buitenland te maken. "Ik denk zeker dat hij dat kan, maar we moeten niet voor de muziek uit gaan lopen. Hij gaat zeker niet naast zijn schoenen lopen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws