Ten Hag: Je zet hem dus ook niet zomaar uit je ploeg, dat snap ik heel goed

Ten Hag: "Je zet hem dus ook niet zomaar uit je ploeg, dat snap ik heel goed"

02-01-2019 23:16 Laatste update: 23:29
33

Erik ten Hag heeft een hoge pet op van Memphis Depay. De aanvaller van Oranje en Olympique Lyon heeft volgens de Ajax-trainer wat minder oog voor tactiek.

"Toen ik bij PSV assistent-trainer was, gold Memphis als het grootste talent. Ongeleid projectiel, maar wel veruit de beste", blikt Ten Hag terug met Voetbal International. "Hij had een vrije rol, mocht van zijn jeugdtrainers doen wat-ie wilde, want hij besliste iedere wedstrijd."

"Hij speelde op 10, op zich opvallend, want strategisch bemoeide hij zich niet met het spel, maar door zijn kracht en technische vaardigheden compenseerde hij alles. Maar nadenken van: Waar liggen de ruimtes op het veld?, of: Waar moet ik druk zetten?, dat deed-ie toen niet."

Ten Hag erkent dat de Lyon-aanvaller het soms niet ziet. "Maar Memphis is aan de bal weer zo goed, dat zie je hoe hij vals in de spits speelt... Je zet hem dus ook niet zomaar uit je ploeg, dat snap ik heel goed. En wat de buitenwereld niet weet: je kon toch altijd van 'm op aan, hij is een harde werker."