Veltman: 'Ik moet zeggen: ik was zenuwachtiger dan voor de Europa League-finale'

Veltman: 'Ik moet zeggen: ik was zenuwachtiger dan voor de Europa League-finale'

Gepubliceerd: vrijdag 11 januari 2019 om 13:28vr 11-01-2019 om 13:28

Joël Veltman maakte in de Verenigde Staten na ruim acht maanden zijn rentree voor Ajax. De verdediger erkent dat hij behoorlijk gespannen was voor de wedstrijd tegen Flamengo.

"Ik moet zeggen: ik was zenuwachtiger dan voor de Europa League-finale. (...) Gek om te zeggen, maar zo voelt het wel", aldus Veltman voor de camera van VTBL. "Daar staat meer druk op en hierop eigenlijk niet."

De verdediger voelde die spanning al vroeg opkomen. "Het begint al een beetje als het matchday is. Als je wakker wordt, denk je: vanavond gaat het gebeuren. Dan zit je in de bus er naartoe en begin je een beetje te malen: hoe zal die wedstrijd gaan? Ik wist nog niet wanneer ik zou spelen, dat hoorde ik pas een kwartier voor we naar buiten gingen voor de warming-up", aldus Veltman, die in de tweede helft in het veld kwam. "Hij zei: je komt erin als rechtercentraal. Daaar voel je je heel lekker bij en dat is gewoon comfortabel."

De wedstrijd tegen Flamengo eindigde uiteindelijk in 2-2. De daaropvolgende strafschoppenserie verloor Ajax, dat zaterdag in de Florida Cup ook nog in actie komt tegen Sao Paulo.

Poll

Vind jij dat een fitte Joel Veltman in de basis moet staan bij Ajax?

(4078 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws