Jansma (71) stopt als tv-presentator: 'Nemen van dit besluit is niet makkelijk'

Jansma (71) stopt als tv-presentator: 'Nemen van dit besluit is niet makkelijk'

16-01-2019 14:10
41

Kees Jansma legt na dit seizoen zijn taken als tv-presentator neer. Dat heeft zijn werkgever FOX Sports woensdagmiddag bekendgemaakt. Jansma blijft echter wel verbonden aan FOX.

De 71-jarige Jansma trad in 2011 in dienst bij FOX. "Het nemen van dit besluit is niet makkelijk, maar ik vind het tijd", laat hij in een reactie weten op de site van FOX. "Tijd om te stoppen als presentator van wekelijkse programma's, hoewel ik ook na deze zomer betrokken blijf bij FOX Sports waar ik nog regelmatig te gast zal zijn in diverse programma's. De komende maanden wil ik me vooral richten op het succesvol afronden van het lopende seizoen De Tafel van Kees en Natafelen."

"Samen met een groep jonge, talentvolle mensen en met passie programma's maken over voetbal maken heb ik altijd fantastisch gevonden", vervolgt Jansma. "Dat heb ik ook de afgelopen acht jaar bij FOX Sports met veel plezier gedaan."

Jansma is inmiddels ruim vijftig jaar actief in de sportjournalistiek. Hij werkte onder meer voor het Algemeen Dagblad en Voetbal International. Daarna presenteerde hij diverse radio- en televisieprogramma's. Na zijn periode bij de NOS, waar hij Chef Sport was, vervulde hij tien jaar lang de rol van perschef bij het Nederlands elftal.