'PSG gaat voor middenvelder van 25 miljoen: transfer staat los van De Jong'

'PSG gaat voor middenvelder van 25 miljoen: transfer staat los van De Jong'

Gepubliceerd: vrijdag 18 januari 2019 om 11:41vr 18-01-2019 om 11:41

Laatste update: vrijdag 18 januari 2019 om 11:55vr 18-01-2019 om 11:55

Paris Saint-Germain hoopt zich in de laatste anderhalve week van de winterse transferperiode te versterken met Julian Weigl. Dat meldt Le Parisien. De komst van de middenvelder van Borussia Dortmund staat los van Frenkie de Jong.

PSG meldde zich enkele weken geleden voor Weigl, maar Dortmund wilde door een tekort aan verdedigers en verdedigende middenvelders niet meewerken aan een vertrek van de 23-jarige Duitser. Inmiddels zou de Bundesliga-koploper tóch overstag zijn gegaan: Weigl moet deze winter 25 miljoen euro kosten.

Met de komst van Weigl lijkt Thomas Tuchel zijn zin te krijgen. De PSG-trainer liet vorige week weten dat hij pas rustig slaapt als zijn club de aan hem beloofde speler haalt. Tuchel werkte tussen 2015 en 2017 al succesvol samen met Weigl. Hij kon voor de winterstop niet rekenen op een basisplaats bij Dortmund.

De mogelijke komst van Weigl staat volgens Le Parisien los van de toekomst van De Jong. PSG is nog altijd de grote favoriet voor de Ajax-middenvelder, die zelf ook een voorkeur lijkt te hebben voor een Franse transfer. Hij wil echter niet eerder dan de zomer vertrekken bij Ajax. Vorige week werd ook Donny van de Beek gelinkt aan PSG.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws