PEC neemt rigoureuze maatregelen en stuurt negen (!) Jong-spelers weg

PEC neemt rigoureuze maatregelen en stuurt negen (!) Jong-spelers weg

Gepubliceerd: vrijdag 25 januari 2019 om 11:30vr 25-01-2019 om 11:30

Laatste update: vrijdag 25 januari 2019 om 11:43vr 25-01-2019 om 11:43

PEC Zwolle gaat het beloftenteam ingrijpend renoveren, bevestigt technisch directeur Gerard Nijkamp aan de Stentor. De Blauwvingers nemen per direct afscheid van negen (!) spelers.

Het Jong-elftal heeft zich geplaatst voor de kampioenspoule van de beloftencompetitie: wanneer men bij de eerste drie eindigt, is de kans groot dat Jong PEC komend seizoen in de Derde Divisie in mag stromen. De club wil dan ook een 'kwaliteitsslag' maken. Jorick Maats, Kevin Reimink, Maxim van der Meer, Joran Swart, Pascal Mulder, Shaquile Woudstra, Levi van der Spek, Fabian Beukhof en Rutger Koopman mogen per direct uitzien naar een nieuwe werkgever.

Hun plaatsen bij Jong PEC zullen worden opgevuld door reserves van het eerste elftal. "We zijn tot een groep spelers gekomen die in onze beleving de wedstrijden in de kampioensgroep kunnen spelen", verklaart Nijkamp de beslissing van de club. Het bovengenoemde negental hoort daar dus niet bij. "Het is teleurstellend voor ze. We hadden er ook voor kunnen kiezen om deze spelers erbij te houden, maar dan zouden ze gefrustreerd kunnen raken omdat ze niet in actie komen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws