Rampweek Tottenham compleet: na League Cup-kater ook exit in FA Cup

Rampweek Tottenham compleet: na League Cup-kater ook exit in FA Cup

27-01-2019 18:52
10

Na de uitschakeling in de League Cup op donderdagavond is Tottenham Hotspur nu óók uit de FA Cup geknikkerd. In de vierde ronde van het toernooi was stadgenoot Crystal Palace zondag te sterk: 2-0. 

Zonder onder meer Harry Kane, Dele Alli (geblesseerd), Heung-min Son (afwezig door Asia Cup), Toby Alderweireld en Christian Eriksen (rust) trad Spurs zondagmiddag aan op Selhurst Park. Crystal Palace speelde wél met een sterk team en dat verschil was in de eerste helft merkbaar. 

The Eagles scoorden namelijk twee keer. Spits Connor Wickham tikte al na een paar minuten van dichtbij binnen en Andros Townsend, oud-speler van Tottenham, knalde vanaf de penaltystip de 2-0 raak. Hij mocht aanleggen na een domme overtreding van Kyle Walker-Peters.

Aan de andere kant van het veld ging de bal vlak voor het rustsignaal ook op de stip. Juan Foyth werd namelijk onderuitgehaald door Patrick van Aanholt. Kieran Trippier hielp het buitenkansje om zeep: de international schoot naast. Na de pauze vielen er geen doelpunten meer. 

Eerder deze week ging Spurs zoals gezegd ook al ten onder in de halve finale van de League Cup. Chelsea won na strafschoppen. De ploeg van manager Mauricio Pochettino is nu alleen nog actief in de Premier League (derde plek) en de Champions League. In de achtste finales van het miljardenbal wacht binnenkort Borussia Dortmund. 

Er staat zondag nog één FA Cup-duel op het programma. Chelsea, met een debuterende Gonzalo Higuain, speelt in eigen huis tegen Sheffield Wednesday.