Gözübüyük onthult bijzondere aanbieding: 'Voor het geld hoef ik het niet te doen'

Gözübüyük onthult bijzondere aanbieding: 'Voor het geld hoef ik het niet te doen'

Gepubliceerd: woensdag 30 januari 2019 om 18:39wo 30-01-2019 om 18:39

Laatste update: woensdag 30 januari 2019 om 18:50wo 30-01-2019 om 18:50

Serdar Gözübüyük is ambitieus. De scheidsrechter, die vorige week onder vuur lag na zijn optreden tijdens Ajax - sc Heerenveen (4-4), werd al twee keer uitgeroepen tot beste scheidsrechter van Nederland, maar wil meer.

"Ik wil ook een derde keer tot beste scheidsrechter worden gekozen. Dat zou een record zijn", vertelt Gözübüyük in een interview met Elsevier. "Ik ben 33. Ik moet het record van het aantal wedstrijden in het betaald voetbal kunnen breken. Die drang heb ik. Dat ik de Champions League in wil, is ook voor mijn moeder. Ik heb het haar beloofd. Dat is een van de laatste dingen die ik met haar heb besproken."

In de zomer van 2016 werd Gözübüyük benaderd door de Turkse voetbalbond met de vraag of hij in de Süper Lig wilde komen fluiten. Gözübüyük spreekt de taal en heeft een Turks paspoort. "Over geld hebben we niet gesproken, maar dat was geen issue geweest. Daar hoef ik het niet voor te doen. Ik wil niet arrogant overkomen, maar ik ben onafhankelijk. Daar heb ik hard voor gewerkt. Ik heb tegen de Turkse bond gezegd dat het niet het goede moment was, dat ik hier de kansen heb gekregen en nieuwe kansen wil pakken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws