Ten Hag niet verrast: In Amerika ben ook al boos geweest op de Ajax-spelers

Ten Hag niet verrast: "In Amerika ben ook al boos geweest op de Ajax-spelers"

Gepubliceerd: vrijdag 1 februari 2019 om 13:21vr 01-02-2019 om 13:21

Erik ten Hag heeft een moeilijke week achter de rug met Ajax. De Amsterdammers verloren in de eerste twee competitiewedstrijden na de winterstop vier punten, werden afgedroogd door Feyenoord en incasseerden tien tegengoals.

Ten Hag erkent dat de slechte resultaten 'een nasleep' hebben gehad. "We zijn kritisch naar elkaar geweest en er zijn harde woorden gevallen", laat de Ajax-trainer weten op de persconferentie. "Het is een grote tegenvaller. We hebben negen goals gemaakt, maar hebben er met de bekerwedstrijd (tegen sc Heerenveen, red.) erbij elf tegen gehad. Dat is helemaal niet goed. Zelfs slecht. Het heeft alles te maken met discipline."

Helemaal verrast door de desastreuze week is Ten Hag niet. "In de voorbereiding is altijd alles crescendo. Ik denk dat we ook wel een goede voorbereiding hebben gehad, maar in Amerika ben ik in de rust ook al boos geweest op de spelers. We waren te gemakzuchtig. Dat is ook logisch, want als het goed gaat heeft iedereen de neiging om een procentje minder te doen. Alles komt dan bij elkaar. Het is niet gelukt om dat op te vangen."

Ten Hag vindt dat Ajax de knop niet heeft kunnen omzetten na de winterstop. "Klopt, maar we hebben het wel aangegeven en hebben in de aanloop naar Heerenveen laten zien waar de problemen lagen, dat we defensief lichtzinnig waren. Het is niet goed genoeg." Ajax neemt het zaterdag op tegen VVV-Venlo.

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Wat wordt Ajax - VVV?

(8972 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws