Advocaat reageert verbaasd: 'Wat? Zeggen ze dat bij Feyenoord?'

Advocaat reageert verbaasd: 'Wat? Zeggen ze dat bij Feyenoord?'

Gepubliceerd: zaterdag 9 februari 2019 om 06:46za 09-02-2019 om 06:46

Laatste update: zaterdag 9 februari 2019 om 08:12za 09-02-2019 om 08:12

Dick Advocaat wordt niet de trainer van Feyenoord, zo werd vrijdag bekend. De 71-trainer is verbaasd over de berichtgeving, want volgens De Telegraaf heeft de Rotterdamse club de trainer afgezegd, in plaats van andersom.

Advocaat was dé topkandidaat in De Kuip om Giovanni van Bronckhorst op te volgen, maar heeft 'nee' gezegd omdat er negatief over hem gesproken wordt. Naar verluidt heeft hij Feyenoord donderdag al ingelicht. "Wat? Zeggen ze in Rotterdam dat zij het besluit hebben genomen omtrent mijn afzegging? Nee natuurlijk niet", citeert De Telegraaf Advocaat. "Ik heb ze gebeld, of Rob Jansen, mijn zaakwaarnemer, heeft dat gedaan."

Advocaat blijkt gevoelig voor de publieke opinie. Met FC Utrecht verloor hij de afgelopen vijf wedstrijden. Als dat niet het geval was, zou er ook beter over hem worden gesproken, zegt hij. "Misschien een zwak excuus, maar mijn gevoel zei: nee. Ik weet hoe moeilijk Giovanni het heeft gehad bij Feyenoord en wat hij heeft meegemaakt de laatste maanden. Dat trek ik niet."

Het uitstellen van zijn beslissing zit er niet in. "Ik kan niet langer wachten. M’n gevoel zegt dat ik de beslissing nu moest nemen. Het negatieve ging zich opstapelen", zegt Advocaat.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws