Dubieus record lonkt voor Beugelsdijk: 'Mijn hoofd staat op onweer als ik voetbal'

Dubieus record lonkt voor Beugelsdijk: 'Mijn hoofd staat op onweer als ik voetbal'

Gepubliceerd: zaterdag 9 februari 2019 om 14:25za 09-02-2019 om 14:25

Voor Tom Beugelsdijk lonkt een dubieus record in de Eredivisie. De verdediger van ADO Den Haag pakte al tien gele kaarten in twintig wedstrijden. Het record staat op twaalf maal geel in 34 duels.

"Ik kreeg het doorgestuurd van bekenden. Het interesseert me helemaal niks. Dan denk ik: we hebben zeker niks te doen, dat we met zo'n lijstje aankomen", zegt Beugelsdijk in de Volkskrant. Hij is wel een tikkeltje schuldbewust, want iedere prent levert nu een schorsing op. "Het is geen positief dingetje. Ik ben er ­zeker niet trots op."

Toch is Beugelsdijk niet van plan zijn speelwijze aan te passen. "ADO is strijd, dat hoort bij deze club. Het team heeft er niets aan als ik iemand laat lopen uit angst voor een kaart en er valt een goal." De mandekker heeft het gevoel dat hij vaak het slachtoffer is. "Dan kijk ik op FOX naar een wedstrijdje en zie ik iemand wegkomen met een soortgelijke overtreding als waar ik eerder geel voor kreeg. Denk ik: huh?"

Beugelsdijk vermoedt dat het aan zijn houding ligt. "Ik ben lang, wat houterig en mijn hoofd staat op onweer als ik voetbal. Dat is mijn focusgezicht. Heb ik ook als ik schrijf. Kan ik niets aan doen. Ik ben een eerlijke speler, wil niemand pijn doen, ik deel uit en incasseer. Ik heb vaak zat een jaap onder mijn oog. Hoor je me niet over."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws