Perez: 'Daarom zet ik een beetje vraagtekens bij de handelingssnelheid van Ajax'

Perez: 'Daarom zet ik een beetje vraagtekens bij de handelingssnelheid van Ajax'

11-02-2019 07:57 Laatste update: 08:02
35

Kenneth Perez kraakt kritische noten over Ajax na de ontluisterende nederlaag bij Heracles Almelo. De analist heeft het idee dat het de Ajacieden aan handelingssnelheid ontbreekt.

"Ajax werd opgejaagd als nooit tevoren. Alleen tegen Feyenoord heb ik dat gezien en daar hebben ze heel veel moeite mee", zegt Perez bij FOX Sports. "Daarom zet ik een beetje vraagtekens bij de handelingssnelheid. Je moet sneller de oplossing zien. Aan handelingssnelheid zie je of een speler echt hogerop kan. Dat viel mij heel erg tegen."

"Zeker van de spelers die we normaal toch heel erg ophemelen", vervolgt Perez. "Ze hadden heel veel tijd nodig om zich aan te passen aan de tegenstander. En ook om de oplossing te zien, die lag iets verder weg dan zo dichtbij." De Deen zag dat Ajax volhardde in de opbouw van achteruit, waar linies juist overgeslagen moesten worden. De goal was veelzeggend. "Voor een nummer 10 is die pass al moeilijk, voor een nummer 1 al helemaal."

Kees Kwakman vreest voor Ajax in de Champions League-clash met Real Madrid van woensdag. "Die geven onder de nieuwe trainer Solari ook veel meer druk naar voren en dekken af en toe ook één-op-één door. Als Ajax dit tegen Real probeert, worden ze echt geslacht. Ze zullen af en toe de lange bal moeten spelen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie