'Er broeit iets bij Ajax, ze moeten echt voorkomen dat het uitslaande brand wordt'

'Er broeit iets bij Ajax, ze moeten echt voorkomen dat het uitslaande brand wordt'

Gepubliceerd: dinsdag 12 februari 2019 om 19:37di 12-02-2019 om 19:37

Na de nederlaag tegen Heracles Almelo zijn opnieuw harde woorden gevallen bij Ajax. Dat vertelt clubwatcher Mike Verweij, die trainer Erik ten Hag waarschuwt voor een 'uitslaande brand', in de voetbalpodcast Kick-Off van De Telegraaf.

Volgens Verweij is bereidheid het belangrijkste euvel bij Ajax. "Iedereen is voor zijn eigen transfer aan het voetballen. Frenkie de Jong heeft een schitterende transfer gemaakt, voor 90 miljoen in totaal. Dat lijkt over te slaan op andere spelers. Die denken: 'Hé, dat wil ik ook.' En dan wordt het teambelang uit het oog verloren."

Mede door de slechte resultaten in 2019 neemt de kritiek op Ten Hag toe. "Je merkte in Almelo al, toen Donny van de Beek naar de kant ging, dat zijn naam gescandeerd werd. En er werden toch ook dingen over Ten Hag geroepen. Er broeit iets, en ze moeten écht voorkomen dat het een uitslaande brand wordt", aldus Verweij.

"Het belangrijkste is nog altijd het kampioenschap, en daar hebben ze nog zicht op", vult chef voetbal Valentijn Driessen van de krant aan. "Alhoewel, ik vraag me echt af of dit PSV nog te achterhalen valt, want daar staat wél een team."

"Het is wat Mike zegt: er dreigt een uitslaande brand bij Ajax op het moment dat er écht iets fout gaat. Maar ik denk niet dat dat de Champions League zal zijn. Niemand houdt er rekening mee dat Ajax Real Madrid gaat uitschakelen", besluit Driessen.

Poll

Is Ten Hag nog de juiste man op de juiste plek voor Ajax?

(8045 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws