'Als daar alleen Eriksen zijn concurrent is, heeft Namli meer kans bij Denemarken'

'Als daar alleen Eriksen zijn concurrent is, heeft Namli meer kans bij Denemarken'

15-02-2019 08:55 Laatste update: 08:56
13

Als Younes Namli in de toekomst zou moeten kiezen tussen het nationale team van Marokko of Denemarken, zou het niet gek zijn als hij voor laatstgenoemde kiest. Dat stelt ADO Den Haag-spelmaker Abdenasser El Khayati.

Namli werd geboren in Denemarken, maar heeft ook Marokkaanse roots. In aanloop naar ADO Den Haag - PEC Zwolle laat El Khayati zich uit over een eventuele interlandcarrière van Namli. "Als daar alleen Christian Eriksen zijn concurrent is, heeft hij misschien meer kans in die selectie", doelt hij op Denemarken. "In Marokko heb je nog zó veel van die spelers, de concurrentie is moordend", stelt hij.

El Khayati stelt te genieten van het spel van de 24-jarige middenvelder. "Hij is ook nog eens een linkspoot, dat vind ik vaak mooier om naar te kijken. Mesut Özil is natuurlijk een linkspoot, Hakim Ziyech… Een lust voor het oog vind ik dat soort spelers. Namli heeft een geweldige techniek en is al een tijdje de creatieve man bij PEC. Één die we zo min mogelijk aan de bal moeten laten komen."

ADO Den Haag en PEC Zwolle staan vrijdagavond om 20.00 uur tegenover elkaar.