'Negatieve' ontwikkelingen in Eredivisie: 'Kleine clubs gijzelen de rest'

'Negatieve' ontwikkelingen in Eredivisie: 'Kleine clubs gijzelen de rest'

Gepubliceerd: maandag 18 februari 2019 om 19:34ma 18-02-2019 om 19:34

Laatste update: maandag 18 februari 2019 om 19:40ma 18-02-2019 om 19:40

Chris Woerts houdt opnieuw een pleidooi voor een nieuwe competitieopzet in de Eredivisie. De sportmarketeer ziet dat de belangstelling afneemt door de nivellering.

Woerts sluit zich aan bij Gertjan Verbeek. "Veel voorbeeldclubs hebben enkele magere jaren gehad. Uiteindelijk krijg je dan een negatieve vicieuze cirkel. De spelers worden minder waard, sponsoren haken af en de publieke belangstelling neemt af. De begrotingen schuiven hierdoor in elkaar, met de huidige situatie in de Eredivisie als logisch gevolg", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad.

Woerts vindt het negatief dat de middenmoot van de Eredivisie in elkaar is geschoven. "De publieke belangstelling neemt af en ik denk dat de nivellering daar een van de oorzaken van is", stelt hij. "Door de competitie naar zestien clubs terug te brengen en play-offs om het kampioenschap in te voeren, kun je deze trend keren. Hierdoor spelen meer clubs om de prijzen en wordt de Eredivisie een stuk interessanter voor sponsoren en publiek."

De voormalig commercieel directeur van de Eredivisie ziet echter dat de kleine clubs dwars liggen. "Al die kleine clubs denken aan zichzelf. Zij gijzelen de rest van de Eredivisie."

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws