'Van Hanegem zei: dan zou je een enorme lul zijn, blijf lekker bij FC Utrecht'

'Van Hanegem zei: dan zou je een enorme lul zijn, blijf lekker bij FC Utrecht'

20-02-2019 13:48
26

Ton du Chatinier, voormalig hoofdtrainer van FC Utrecht, bewaart goede herinneringen aan zijn samenwerking met Willem van Hanegem. Tussen 1979 en 1981 speelden de twee samen in Utrecht. Later kwamen ze elkaar opnieuw tegen in stadion Galgenwaard. 

Van Hanegem werd in 2007 trainer van de FC, Du Chatinier was z'n rechterhand. "Helaas was dat een korte periode, maar het was onvergetelijk. Zijn enorme kennis van het spel is indrukwekkend en zijn directe benadering sprak me ontzettend aan. In de voetballerij wordt vaak geslijmd in je gezicht en daarna geluld achter je rug om. Bij Willem was daar nooit sprake van. Je weet bij hem meteen waar je aan toe bent", blikt Du Chatinier terug in Voetbal International. "Daar hou ik van."

"In een interview destijds noemde hij clubeigenaar Frans van Seumeren een duikboot zonder voetbalverstand: daarna moest hij weg. Ik vroeg Willem toen of ik met hem mee zou gaan naar de uitgang, maar daar wilde hij niks van weten. Dan zou je een enorme lul zijn, blijf lekker bij FC Utrecht werken, adviseerde hij. Daarna werd ik zijn opvolger. Dus dankzij Willem heb ik een goed begin van mijn trainerscarrière gehad."

Van Hanegem staat deze week volop in de aandacht. Woensdag is De Kromme 75 jaar geworden.  

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een absolute legende is vandaag 75 jaar geworden! Willem van Hanegem, De Kromme, won met Feyenoord onder meer de Europa Cup 1 en bezorgde de club als trainer in 1993 de landstitel. Willem, van harte! 🎊🎉

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur) op