Keizer moet tijd krijgen bij Sporting: 'Vraag maar aan de Ligt, Eiting en De Jong'

Keizer moet tijd krijgen bij Sporting: 'Vraag maar aan de Ligt, Eiting en De Jong'

Gepubliceerd: donderdag 21 februari 2019 om 08:16do 21-02-2019 om 08:16

John Heitinga hoopt dat Marcel Keizer de tijd krijgt bij Sporting Portugal om iets moois neer te zetten. Als assistent-trainer maakte Heitinga trainer Keizer van dichtbij mee.

"Ik heb als assistent van dichtbij kunnen zien dat Marcel écht een heel goede trainer is, met ontzettend leuke oefenstof", aldus de huidige trainer van Ajax Onder 19 tegenover De Telegraaf. Donderdag komt Keizer met Sporting Portugal in actie in de Europa League.

In de competitie vallen de resultaten wat tegen. Onder Keizer liep de achterstand op koploper FC Porto op van twee naar negen punten. "Ik hoop echt dat Marcel de tijd krijgt, want hij is in staat iets moois neer te zetten. Vraag dat maar aan Matthijs de Ligt, Carel Eiting en Frenkie de Jong", aldus Heitinga.

Met Nemanja Gudelj heeft Keizer in ieder geval één speler die voor hem door het vuur gaat, denkt Heitinga. De Serviër werd teruggezet naar Jong Ajax in de tijd dat Keizer daar trainer was. "Dat hij na een akkefietje met Bosz bij ons kwam, was voor hem geen reden minder hard, maar juist nóg veel harder te gaan trainen. En hij had oog voor de jonge spelers die hij met alle plezier op sleeptouw nam. Nemanja is een echte voorbeeldprof."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws