FC Twente vergroot voorsprong naar elf punten na escape tegen Eindhoven

22-02-2019 22:07
120

FC Twente heeft de voorsprong op FC Den Bosch nog groter weten te maken. Afgelopen maandag was het gat met de nummer twee al acht punten, maar na de nederlaag van Den Bosch tegen MVV is dat inmiddels elf (!) punten. Den Bosch verloor met 1-2 van MVV en Twente won in extremis van FC Eindhoven.

FC Twente - FC Eindhoven 1-0
Eindhoven bleek een bijna niet te passeren horde voor de ploeg van Marino Pusic. In de 94e minuut maakte Aitor Cantalapiedra er vanaf de stip 1-0 van nadat Fred Friday was gevloerd. De supporters van Twente zagen hoe de Tukkers vooral in de beginfase beter waren, maar Friday en Mohamed Hamdaoui verprutsten grote kansen en Branco van den Boomen miste namens Eindhoven.

Twente en Eindhoven waren in de tweede helft aan elkaar gewaagd, waardoor moeilijk te voorspellen was wie de wedstrijd eventueel zou gaan winnen. Wout Brama en Peet Bijen misten twee kopkansen. Nadat Joël Drommel Twente in de slotfase behoedde voor een nederlaag, kwam het in de blessuretijd alsnog goed voor de Tukkers.

Friday ging liggen in het strafschopgebied en kreeg de penalty mee. Cantalapiedra schoot vervolgens raak, waardoor promotie naar de Eredivisie haast niet meer misgelopen kan worden.

FC Den Bosch - MVV 1-2
Dat Den Bosch niet in beste vorm verkeert werd een paar weken geleden al duidelijk. De ploeg won voor het laatst op 18 januari, dat was tegen FC Oss. Daarna volgden nederlagen bij Eindhoven en RKC Waalwijk en remises tegen FC Volendam en Jong AZ. Ook tegen MVV leek het al vroeg mis te gaan. Anthony van den Hurk zorgde al na drie minuten voor de voorsprong voor de bezoekers.

Na grote kansen te hebben gemist wist Den Bosch tien minuten na de rust gelijk te maken door een eigen doelpunt van Dimitri Lavalée. De tijd begon te dringen voor Den Bosch, dat móest winnen om in het spoor van Twente te blijven, maar in plaats daarvan werd het erger. Een kwartier voor tijd maakte Van den Hurk er 1-2 van, een klap die Den Bosch niet meer te boven kwam. Het kampioenschap is uit zicht voor de ploeg van eigenaar Kakhi Jordania.

NEC - Almere City 5-0
NEC heeft tegen Almere City aan het zelfvertrouwen én doelsaldo kunnen werken: 5-0. De bezoekers in De Goffert werden getrakteerd op een galashow van de nummer dertien van de Keuken Kampioen Divisie. Voor rust stond het al 3-0 door twee goals van Jonathan Okita en Mathias Bossaerts.

Almere probeerde er in de tweede helft nog iets van te maken, al werd snel duidelijk dat de wedstrijd definitief gespeeld was. SC Heerenveen-huurling Jordy Bruijn maakte twintig minuten voor tijd de 4-0. Dat was niet genoeg voor de NEC-fans, die meer goals wilden zien. Bossaerts maakte tien minuten later zijn tweede van de wedstrijd en de vijfde van de avond.

Veel om te juichen heeft NEC echter niet, want de ploeg staat op een zorgwekkende dertiende plaats.

Jong PSV - Roda JC 2-2
Jong PSV heeft in extremis twee punten uit handen gegeven tegen Roda JC. Vlak voor tijd stond het 2-1 voor de Eindhovenaren, maar in de blessuretijd sloegen de Limburgers toe: 2-2. Mohamed Ihattaren maakte zijn debuut voor Jong PSV. Vijf minuten na de rust bracht hij zijn ploeg met een schitterende goal op gelijke hoogte. Voor de rust kwam Roda al op voorsprong door Mario Engels, die een strafschop benutte.

Ihattaren kon ook een assist bijschrijven, want mede dankzij hem maakte Zakaria Aboukhlal er met het hoofd 2-1 van. In de blessuretijd zorgde Richard Jensen er namens Roda echter voor dat de ploeg van Robert Molenaar een punt mee naar huis neemt.