Van der Gaag legt schorsing uit: 'Samengevat is hij alleen met zichzelf bezig'

Van der Gaag legt schorsing uit: 'Samengevat is hij alleen met zichzelf bezig'

23-02-2019 10:29
25

Mikhail Rosheuvel stelde zijn eigen belang boven het belang van NAC. Dat is volgens trainer Mitchell van der Gaag de reden dat de rappe vleugelaanvaller vrijdagmiddag uit de selectie van de Bredanaars is gezet.

NAC speelt zaterdagavond in Breda tegen FC Groningen en heeft dringend resultaten nodig in de strijd tegen degradatie. Rosheuvel leek zich daar niet van bewust te zijn. "Het komt er in grote lijnen op neer dat Mika alleen met zichzelf bezig is", meldt Van der Gaag aan BN De Stem. "Het gaat om verantwoordelijkheid nemen in de moeilijke situatie waarin wij nu zitten. Daar hoort bepaald gedrag en een bepaalde verantwoordelijkheid bij."

"Als iemand daar een andere mening over heeft, hebben wij een probleem", legt de NAC-trainer zijn beslissing uit. "Hij reageerde teleurgesteld en boos, maar voornamelijk ook op zichzelf. Het wil niet zeggen dat de deur helemaal dicht zit."

"Na de wedstrijd tegen De Graafschap hebben we de teamafspraken extra aangehaald. Ik heb toen ook gezegd dat ik mij in de steek gelaten voelde. Dat heb ik daarna uitgelegd. Als er dingen gebeuren op het veld en daarbuiten en afspraken niet worden nagekomen, moet ik ingrijpen."

Lees ook: Van der Gaag deelt disciplinaire schorsing uit: 'Vinden het tijd nu in te grijpen'