Beugelsdijk na grote nederlaag: 'Heb liever dat we de VAR niet gebruiken'

Beugelsdijk na grote nederlaag: 'Heb liever dat we de VAR niet gebruiken'

24-02-2019 15:55 Laatste update: 16:03
27

De inzet van de VAR doet afbreuk aan de 'charme' van het voetbal. Dat vindt ADO Den Haag-verdediger Tom Beugelsdijk. Zondagmiddag kende de videoscheids op een cruciaal moment een strafschop toe aan Ajax tijdens de altijd beladen clash tussen ADO en de Amsterdammers in Den Haag. Ajax won uiteindelijk met 5-1. 

Bennett van Fessem
DEN HAAG

"Aan de ene kant denk ik: het is eerlijker", aldus Beugelsdijk voor de camera van VoetbalPrimeur. "Dat zou het moeten zijn. Maar een stukje aantrekkelijkheid mis je daardoor wel."

"Bij een miljoenenwedstrijd kan ik me voorstellen dat je het gebruikt. Maar in Nederland zou ik het leuk vinden als we de VAR níet gebruiken. Maar ja, dat is de keuze van de KNVB."

Waarom-ie het minder aantrekkelijk vindt? "Een bal over de lijn, net wel-net niet. Dat is ook de charme van het voetbal. Ik hou daar persoonlijk van, als ik voetbal. Maar in Nederland gebruiken we de VAR, prima." 

 Check hieronder het volledige interview met Beugelsdijk. De stopper ging ook in op zijn duels met Ajax-spits Kasper Dolberg