Van Bronckhorst 'heeft iets in z'n hoofd' voor bekerkraker: 'Ik heb veel keuze'

Van Bronckhorst 'heeft iets in z'n hoofd' voor bekerkraker: 'Ik heb veel keuze'

26-02-2019 12:47 Laatste update: 14:09
56

Giovanni van Bronckhorst wilde dinsdagmiddag tijdens een persconferentie in De Kuip nog weinig loslaten over zijn opstelling voor het duel met Ajax. Wel zei de oefenmeester dat hij 'iets in zijn hoofd heeft' rond Nicolai Jörgensen en Robin van Persie. Mogelijk staan beide aanvallers in de basis, lijkt het. 

Afgelopen zondag deed Jörgensen het op bezoek bij PSV (1-1) uitstekend. Van Persie kreeg met het oog op de halve finale tegen Ajax rust - en dus is het waarschijnlijk dat de captain woensdag in de basis staat. Vraag is nu of dat ook voor zijn Deense collega geldt.

"Ik heb al iets in mijn hoofd, ja", zei Van Bronckhorst, opgetekend door onder meer RTV Rijnmond. "Uiteindelijk zijn Van Persie en Jörgensen allebei spelers met hun eigen kwaliteiten."

"Nicolai heeft zijn vorm nog niet gehaald vanwege een moeilijke voorbereiding, maar hij wordt sterker. Hij is op de weg terug. Ik ben blij voor hem dat hij tegen PSV zo'n wedstrijd heeft gespeeld. Robin is voor ons bepalend geweest in het team. Ik heb morgen voorin veel keuze, dat is goed."

Sven van Beek ontbreekt sowieso vanwege een schorsing. Eric Botteghin heeft de training hervat, maar de Braziliaan is nog niet fit genoeg om te starten, lijkt het. Achter de naam van Jeremiah St. Juste (rugblessure) staat nog een vraagteken.