Barcelona 'definitief overtuigd' na Mirakel van Madrid: 'Ja, we willen De Ligt'

Barcelona 'definitief overtuigd' na Mirakel van Madrid: 'Ja, we willen De Ligt'

Gepubliceerd: woensdag 6 maart 2019 om 12:38wo 06-03-2019 om 12:38

FC Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu heeft woensdag openlijk erkend dat de kampioen van Spanje in de markt is voor Matthijs de Ligt. De negentienjarige captain van Ajax moet de volgende speler worden die de overstap van Amsterdam naar Barcelona maakt. 

Bartomeu deed zijn uitspraken volgens SPORT woensdag in het programma Aquí amb Josep Cuní. "Deze maand gaan we het hebben over meer versterkingen voor het nieuwe seizoen. Ja, De Ligt is zeker een naam die we gaan bespreken, hij is een van onze doelwitten." 

Het is al langer bekend dat De Ligt in de belangstelling staat van vrijwel alle topclubs uit Europa. Eerder werd de Oranje-international gelinkt aan onder meer Juventus, Bayern München en Manchester City. 

Dinsdag kon Bartomeu zien hoe Ajax, onder aanvoering van De Ligt, met liefst 4-1 won van Real Madrid. Door die sensationele zege plaatste Ajax zich voor de kwartfinale van de Champions League. Barça zou door het optreden 'definitief overtuigd zijn geraakt van De Ligt', meldt SPORT. 

In januari verzekerde Barça zich reeds van de diensten van Frenkie de Jong. De middenvelder, een goede vriend van De Ligt, werd voor 75 miljoen euro ingelijfd. Dat bedrag kan door bonussen nog oplopen naar 86 miljoen. 

Lees ook: 'Euforische' Barça-voorzitter belt uitgebreid met De Jong na uitschakeling Real

Lees ook: Spelersrapport: Ajax scoort twee 9's en één 10 op historische avond in Madrid

Poll

Is Barça de ideale club voor De Ligt?

(7480 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws