Swart blikt vooruit op Champions League-loting: 'Ben blij als ze die niet loten'

Swart blikt vooruit op Champions League-loting: 'Ben blij als ze die niet loten'

11-03-2019 17:54
111

Ajax wacht een hele belangrijke week in de strijd om het kampioenschap, zo verwacht Sjaak Swart. Mister Ajax spreekt verder zijn voorkeur uit voor de tegenstander in de kwartfinale van de Champions League.

Swart zag Ajax vorige week Real Madrid uitschakelen in de Champions League. Ajax zit na de Europese stunt komende vrijdag in de koker voor de loting van de kwartfinale van de Champions League. Swart heeft een duidelijke voorkeur: "Tottenham. Ik vind Tottenham gewoon een mooie club. Die voetballen en Ajax wil graag tegen voetballers spelen. (...) Maar Porto: ik ben blij als ze die niet loten. Dat is echt een vervelende ploeg. Met tien man voor eigen goal, op de counter. Dan is Ajax ook wel eens kwetsbaar. Dus beter tegen Tottenham."

Afgelopen weekend was Ajax te sterk voor Fortuna Sittard. Ajax moet nog altijd PSV voor zich dulden in de Eredivisie, de Eindhovenaren hebben twee verliespunten minder. De opdracht voor Ajax is volgens Swart dan ook duidelijk. "Alle tien de wedstrijden winnen. Dat is een opgave, maar dat moet gewoon gebeuren. Met dit elftal moet dat mogelijk zijn. Dus ik hoop dat ze elke wedstrijd gebrand zijn op een overwinning."