'Hoorde dat Vitesse wéér een rechtsbuiten ging halen. Ik dacht: nu is het klaar'

'Hoorde dat Vitesse wéér een rechtsbuiten ging halen. Ik dacht: nu is het klaar'

Gepubliceerd: woensdag 13 maart 2019 om 12:38wo 13-03-2019 om 12:38

Toen Vitesse afgelopen zomer wéér een nieuwe aanvaller aan de selectie toevoegde, wist Mitchell van Bergen voldoende. Het was voor hem tijd om te vertrekken uit Arnhem. Dat vertelt de jonge vleugelspeler in een interview met Voetbal International. 

Van Bergen had zich in de zomer juist voorgenomen om een basisplaats te veroveren bij Vitesse. "Ik hoorde dat ze wéér een nieuwe rechtsbuiten gingen halen. Toen dacht ik bij mezelf: nu is het klaar, het is tijd voor iets nieuws", blikt hij terug.

Een halfjaar eerder was concurrent Milot Rashica verkocht. Van Bergen rook z'n kans, maar Vitesse ging de markt op. "Toen dat gebeurde, dacht ik dat ik echt een kans zou krijgen, maar ze haalden gelijk Roy Beerens. Dat was een tik."

"Ik ben niet iemand die snel opgeeft en ik heb heel lang het gevoel gehad dat ik het zou halen. Maar als je elke keer concurrentie krijgt van buitenaf, wordt het wel lastig. Dat is een van de redenen dat ik er bij Vitesse niet doorheen ben gekomen."

Vitesse verkocht Van Bergen aan sc Heerenveen. Daar stond Van Bergen (19) dit seizoen 14 keer in de basis. De aanvaller scoorde zes keer. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws