Van der Sar treft oude bekenden: 'Ik zou zeggen: doe rustig aan, Ronaldo'

Van der Sar treft oude bekenden: 'Ik zou zeggen: doe rustig aan, Ronaldo'

Gepubliceerd: vrijdag 15 maart 2019 om 14:13vr 15-03-2019 om 14:13

De Champions League-loting brengt geen fijne herinneringen naar boven bij Ajax-directeur Edwin van der Sar. De oud-doelman stond in 1996 onder de lat bij Ajax, dat de Champions League-finale verloor van Juventus, binnenkort de tegenstander in de kwartfinales.

Van der Sar hoopt dat de huidige selectie revanche kan nemen voor de verloren penaltyserie in 1996. "Verliezen is nooit leuk, zeker niet in finales. En zeker ook de manier waarop", laat hij weten aan Veronica Inside. De voormalig keeper is niet van plan om de huidige spelersgroep bij te praten over de onfortuinlijk verlopen finale in Rome. "Ik denk niet dat het nodig is. Als je de ambitie en de kwaliteiten van deze spelers ziet... Dan is het niet nodig om die verhalen uit de oude doos te vertellen."

De Ajax-directeur komt bovendien een oud-ploeggenoot tegen: Cristiano Ronaldo speelde tussen 2005 en 2011 met Van der Sar samen bij Manchester United. "Ja, ik heb nog steeds af en toe contact met hem. Een paar maanden geleden heb ik hem nog gesproken", aldus de gewezen sluitpost, die overigens ook een verleden heeft bij tegenstander Juventus. "Of ik nog iets tegen Ronaldo wil zeggen? Ik zou zeggen: doe rustig aan."

Poll

Heeft Ajax kans tegen Juventus?

(13083 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws