Jans wijst op 'Dumfries-effect' bij Ajax: 'Aantal jongens is dat niet gewend'

Jans wijst op 'Dumfries-effect' bij Ajax: 'Aantal jongens is dat niet gewend'

Gepubliceerd: maandag 18 maart 2019 om 08:28ma 18-03-2019 om 08:28

Laatste update: maandag 18 maart 2019 om 09:52ma 18-03-2019 om 09:52

Ron Jans denkt dat er bij Ajax sprake is van het 'Dumfries-effect'. De Amsterdammers oogden in de uitwedstrijd tegen AZ vermoeid en gingen met 1-0 onderuit.

"Je zou het het Dumfries-effect kunnen noemen. Een aantal jongens is niet gewend om een heel seizoen al die wedstrijden negentig minuten te spelen", stelt Jans bij Studio Voetbal. "Ajax heeft al vanaf de voorronde Champions League gespeeld."

De scheidend technisch manager van FC Groningen ziet nog een probleem voor de huidige nummer twee van de Eredivisie. "Op het moment dat je Europees speelt, gaat daar zoveel mentale concentratie en focus naartoe, dat je toch een dipje krijgt. Tegen PEC was het ook al niet geweldig bij Ajax. Het is gewoon lastig om elke wedstrijd maar fris te zijn, zowel fysiek als mentaal."

De Amsterdammers speelden begin deze maand nog de return in de kwartfinale tegen Real Madrid. Die wedstrijd werd met 1-4 gewonnen. Daarna volgden een overwinning op Fortuna Sittard en een benauwde zege op PEC Zwolle. Dit weekend was AZ te sterk. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Gaat het zware programma Ajax de kop kosten?

Ja
84%
Nee
16%
(4861 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws