Koeman vertelt selectie over aanslag in Utrecht: Hebben voor de tv zitten kijken

Koeman vertelt selectie over aanslag in Utrecht: "Hebben voor de tv zitten kijken"

Gepubliceerd: maandag 18 maart 2019 om 15:46ma 18-03-2019 om 15:46

Bondscoach Ronald Koeman heeft maandag met de selectie van het Nederlands elftal gesproken over de schietpartij in Utrecht. Maandagochtend vond er een aanslag plaats in een tram in de Domstad. "Veel spelers waren er bij binnenkomst nog niet van op de hoogte", aldus Koeman tijdens een persconferentie in Zeist.  

"Ik wist het zelf ook nog niet. Later kwam het pas echt binnen bij iedereen en dan zitten we ook wel even de televisie om te kijken wat er precies is gebeurd. De perschef heeft de spelers ook kort even toegesproken om uit te leggen wat er is gebeurd en wat dat voor gevolgen had voor de training", zei de bondscoach tegen de aanwezige pers. "Normaal is het altijd een openbare training op de eerste dag, maar nu dus niet."

De KNVB maakte eerder op de dag bekend dat de training van Oranje die voor later staat gepland, ditmaal niet toegankelijk is voor publiek. Bij de aanslag in Utrecht van maandagochtend zijn drie doden gevallen. Negen mensen raakten gewond, zo maakte de burgemeester van Utrecht zojuist bekend. 

Lees ook: Training van Oranje toch niet open voor publiek door gebeurtenissen in Utrecht

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws