Ajax 'gestraft' door lage coëfficiënt: 'Als grote club kom je soms in problemen'

Ajax 'gestraft' door lage coëfficiënt: 'Als grote club kom je soms in problemen'

Gepubliceerd: dinsdag 19 maart 2019 om 11:09di 19-03-2019 om 11:09

Edwin van der Sar erkent dat het voor Ajax steeds lastiger is om mee te komen in de Champions League. De algemeen directeur vindt dat de Amsterdammers soms de dupe zijn van mindere prestaties van andere Nederlandse teams.

"Celtic en Ajax zijn historische clubs, maar dat is waarom het lastig is om er niet bij te zitten. Ze zien de Champions League steeds verder weglopen", aldus Van der Sar tegenover het Schotse The Herald. "Celtic heeft het de laatste paar jaar goed gedaan door de groepsfase van de Champions League te halen. Maar het is al zo'n tien jaar een stuk lastiger dat te halen."

Dat geldt volgens Van der Sar voor meer clubs. "Het wordt steeds lastiger om er te komen. Wij moesten drie voorrondes spelen. Celtic komt uit Schotland en moet zelfs vier kwalificatierondes door dit jaar. Dat is pittig."

Van der Sar vindt het niet helemaal eerlijk dat clubs als Celtic en Ajax worden 'gestraft' wegens de lage coëfficiënten van de competitie waar ze in spelen. "We willen het niveau in onze landen graag omhoog krijgen, maar soms kom je als grote club in de problemen als andere clubs zich niet kwalificeren voor de groepsfase van de Europa League of Champions League, waarna de punten worden veroordeeld over alle teams die in Europa zaten."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws