NAC-directrice sprak zondag met Van der Gaag: 'Eerlijk gezegd een verrassing'

NAC-directrice sprak zondag met Van der Gaag: 'Eerlijk gezegd een verrassing'

Gepubliceerd: dinsdag 19 maart 2019 om 18:55di 19-03-2019 om 18:55

Nicole Edelenbos was verrast door de boodschap van Mitchell van der Gaag, die dit weekend zelf besloot om op te stappen als trainer van NAC Breda. De interim-directrice van de Eredivisie-hekkensluiter laat weten dat Van der Gaag een weldoordacht besluit heeft genomen.

NAC ging zaterdagavond in eigen huis met 0-4 onderuit tegen FC Utrecht. Een dag later vond er een gesprek plaats tussen Edelenbos en Van der Gaag. "Hij zei dat hij zichzelf niet de aangewezen persoon vond om ons de laatste acht wedstrijden te leiden. Hoe hij daar zelf onder was? Rustig, hij had er goed over nagedacht", laat de directrice weten aan Omroep Brabant.

Edelenbos had niet verwacht dat de ontmoeting uit zou draaien op een definitief afscheid. "Je kan natuurlijk alles verwachten, maar eerlijk gezegd was dit een verrassing voor mij." Over de financiële afwikkeling van het tot 2020 doorlopende contract van Van der Gaag, wil Edelenbos niets kwijt. "Over dat wat we met elkaar afgesproken hebben, doen we geen uitspraken."

NAC maakte het vertrek van Van der Gaag maandagavond wereldkundig. Dinsdagochtend schreef De Telegraaf dat Ruud Brood wordt gezien als de ideale opvolger.

Poll

Komt NAC nog van de laatste plaats af?

(2304 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws