NAC Breda bevestigt vertrek Van der Gaag: 'Beste met andere hoofdtrainer'

NAC Breda bevestigt vertrek Van der Gaag: 'Beste met andere hoofdtrainer'

Gepubliceerd: maandag 18 maart 2019 om 20:03ma 18-03-2019 om 20:03

NAC Breda heeft het vertrek van hoofdtrainer Mitchell van der Gaag bevestigd. Van de Gaag houdt de eer aan zichzelf.

NAC stelde Van der Gaag afgelopen zomer aan als vervanger van Stijn Vreven. Inmiddels staat de club laatste in de Eredivisie, met een achterstand van acht punten op nummers zeventien en zestien FC Emmen en De Graafschap. "Afgelopen zomer ben ik met bepaalde doelen en ambities bij NAC binnengekomen. Het trainerschap is een resultaatgericht beroep en als je op dit moment naar de stand en de prestaties kijkt, dan voel ik me daar als hoofdtrainer verantwoordelijk voor", vertelt Van der Gaag

"In een situatie als deze moet je ook kritisch naar je eigen positie durven kijken en daarin ben ik tot de conclusie gekomen dat het voor de club misschien het beste is om het in de laatste acht wedstrijden met een andere hoofdtrainer te proberen", vervolgt Van der Gaag.

"Het resterende programma biedt nog mogelijkheden en hopelijk kan een nieuwe dynamiek ervoor zorgen dat de spelersgroep het nog om kan draaien. Ik wil NAC bedanken voor de kans die ze mij hebben geboden en wens de club oprecht alle succes in de toekomst."

Assistent-trainers Rob Penders, Jelle ten Rouwelaar en Maurice Verberne hebben voorlopig de leiding over het elftal van NAC. De club buigt zich over een opvolger voor Van der Gaag. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws