'Uitvoerig gesprek' tussen PEC en Dekker vanwege 'zwartjoekel'-carnavalsfoto

'Uitvoerig gesprek' tussen PEC en Dekker vanwege 'zwartjoekel'-carnavalsfoto

Gepubliceerd: dinsdag 19 maart 2019 om 20:58di 19-03-2019 om 20:58

Laatste update: woensdag 20 maart 2019 om 08:30wo 20-03-2019 om 08:30

PEC Zwolle heeft middenvelder Rick Dekker een waarschuwing gegeven vanwege het kostuum dat hij recent droeg tijdens carnaval. De 24-jarige prof had zijn gezicht zwart geschminkt en had een grote afropruik opgezet en zijn vriendin ging verkleed als popcornverkoper.

De partner van Dekker plaatste de foto vervolgens op Instagram met de begeleidende tekst 'zwartjoekel popcorn'. Deze post leidde tot verontwaardigde reacties. De middenvelder is inmiddels op het matje geroepen door technisch directeur Gerard Nijkamp. "Ik heb een uitvoerig gesprek met hem gevoerd en heb hem gezegd dat het niet handig is geweest dat hij zich op deze manier verkleedt", laat hij weten aan de Stentor. "Ik besef heel goed dat een speler rekening moet houden met de positie die hij inneemt bij een voetbalclub, als hij zich begeeft in het uitgaansleven."

Volgens Nijkamp had Dekker echter niet de bedoeling om iemand te beledigen en was hij er zelf niet verantwoordelijk voor dat de foto en het bijschrift op Instagram kwamen. "Hij schminkte zijn gezicht om niet herkend te worden." De technisch directeur wil volgend jaar zijn spelers extra instrueren voor de carnavalsdagen, maar onderneemt verder geen actie tegen Dekker. "Voor nu is het voor ons even afdoende."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws