Update: 'NAC heeft beet en haalt nieuwe technisch manager uit België'

Update: 'NAC heeft beet en haalt nieuwe technisch manager uit België'

20-03-2019 13:16 Laatste update: 13:11
56

Ron Jans wordt sowieso niet de nieuwe trainer van NAC Breda. Dat laat hij woensdagochtend in een korte reactie aan RTV Noord weten. Ondertussen zou NAC wél dicht bij de komst van een nieuwe technisch manager zijn. 

Eerder op de dag meldde BN/DeStem dat Jans, technisch manager van FC Groningen, door NAC gepolst isDe Parel van het Zuiden is na het vertrek van Mitchell van der Gaag op zoek naar een nieuwe trainer. 

In een eerste reactie aan RTV Noord meldt Jans dat 'als het al waar is dat ik ben benaderd, ik het niet ga doen'. De voormalig coach van onder meer PEC Zwolle, sc Heerenveen en Groningen 'vindt het belangrijk het seizoen goed af te maken bij de FC'. Jans is bezig aan zijn laatste maanden als technisch manager van Groningen. Hij verlengt zijn aflopende contract niet. 

Van Den Abbeele
In België meldt Het Nieuwsblad woensdag dat Tom Van den Abbeele op het lijstje staat van NAC. De voormalig scout van Norwich FC, Chelsea FC en PSV zou in Breda in beeld zijn om de nieuwe technisch directeur te worden. Van Den Abbeele is sinds maart 2018 General Manager Sports bij het Vlaamse STVV. 

Update 13.16: Van den Abbeele gaat inderdaad aan de slag in het Rat Verlegh Stadion. Dat meldt onder meer De Telegraaf woensdagmiddag. De 39-jarige Belg wordt 'op korte termijn' aangesteld als technisch manager van de club. Daarmee wordt Van den Abbeele de opvolger van Hans Smulders. Hij kreeg in september zijn ontslag. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s