Van Marwijk blijft gewoon actief bij PSV: 'Ik weet hoe Mark daar over denkt'

Van Marwijk blijft gewoon actief bij PSV: 'Ik weet hoe Mark daar over denkt'

Gepubliceerd: donderdag 21 maart 2019 om 07:43do 21-03-2019 om 07:43

Bert van Marwijk denkt dat hij met de Verenigde Arabische Emiraten het WK van 2022 kan bereiken. Dinsdag werd bekend dat Van Marwijk de nieuwe bondscoach zal zijn van het oliestaatje. De 66-jarige oefenmeester kent de regio goed.

Van Marwijk leidde Saoedi-Arabië immers ook al naar het WK van 2018. Hij was echter met Australië actief op dat eindtoernooi. "In die kwalificatie had de VAE het bijna gehaald", vertelt Van Marwijk aan De Telegraaf. "Er is volop talent en het niveau is vergelijkbaar met Saoedi-Arabië. Met dat land hebben we het uiteindelijk ook gehaald."

"Ik zal alle tijd besteden die ervoor nodig is als bondscoach", gaat de voormalig bondscoach van Oranje verder. "Net als bij Saoedi-Arabië is er de mogelijkheid om spelers voor aanvang van interlands voor langere periodes bij elkaar te roepen. Daar zal ik zeker gebruik van gaan maken."

Van Marwijk kan ondanks zijn nieuwe baan als adviseur aanblijven bij PSV. "Daar is ruimte voor in mijn functie als bondscoach. Dat valt prima te combineren. Als we die samenwerking op deze manier willen voorzetten, dan kan dat dus. Daar is nog niet over gesproken, maar ik weet wel hoe Mark erover denkt."

Poll

Denk jij dat Van Marwijk het WK gaat halen met de Verenigde Arabische Emiraten?

(291 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws