'Als Sané er zin in heeft, kunnen we gewoon dik verliezen. Geen schande'

'Als Sané er zin in heeft, kunnen we gewoon dik verliezen. Geen schande'

Gepubliceerd: donderdag 21 maart 2019 om 17:57do 21-03-2019 om 17:57

Laatste update: donderdag 21 maart 2019 om 20:04do 21-03-2019 om 20:04

De kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland is voor Oranje vele malen belangrijker dan die tegen Duitsland, vindt FOX Sports-commentator Mark van Rijswijk. De verslaggever zou kunnen leven met een eventuele nederlaag tegen Die Mannschaft, laat hij weten bij Voetbalpraat.

Aangezien de nummers één en twee van de kwalificatiegroep zich plaatsen voor het EK, is het treffen met Duitsland geen 'sleutelwedstrijd', vindt Van Rijswijk. "Juist tegen Wit-Rusland is het een sleutelwedstrijd. Als je die wint en je begint goed... Je moet gewoon tweede worden, zo simpel is het."

De ploeg van bondscoach Ronald Koeman snoepte tijdens de Nations League-poulefase vier punten af van Duitsland (3-0 in Amsterdam, 2-2 in Gelsenkirchen), maar Die Mannschaft is volgens Van Rijwijk eigenlijk het betere team. "Het is niet meer de absolute top zoals vroeger. Maar als Leroy Sané er zin in heeft, dan hebben we wel een behoorlijk probleem hoor. Dan kun je er gewoon dik van verliezen en dat is geen schande", vindt de commentator. "Die andere wedstrijden (tegen Wit-Rusland, Noord-Ierland en Estland, red.) moet je winnen. Alles wat je tegen Duitsland pakt, is mooi meegenomen."

Oranje trapt donderdagavond om 20.45 uur de EK-kwalificatiereeks af in de Rotterdamse Kuip met een thuiswedstrijd tegen Wit-Rusland. Zondagavond komt Duitsland naar de Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Poll

Plaatst Oranje zich voor het EK 2020?

(4615 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws