Telstar presteert het onmogelijke in Den Bosch en draait ruime achterstand toch om

22-03-2019 21:51
86

FC Den Bosch heeft een zeker lijkende overwinning uit handen gegeven. De Bosschenaren stonden in de eigen Vliert met 3-0 voor tegen Telstar, maar na rust gaven de mannen van trainer Wil Boessen alles uit handen en ging de visite uit Velsen er met een 3-4 zege vandoor.

FC Den Bosch - Telstar 3-4
Na 45 minuten was er geen vuiltje aan de lucht voor FC Den Bosch. De Brabanders leidden met 3-0 door twee treffers van Imran Oulad Omar en een goal van Vincent Vermeij, waardoor een probleemloze avond zich leek af te tekenen. Niets was echter minder waar, want binnen dertien minuten na het begin van de tweede helft stond de visite uit Velsen alweer naast Den Bosch. Terell Ondaan, Melle Springer en Ahmad Mendes Moreira zetten de bordjes weer in evenwicht, waarna de avond twintig minuten voor tijd nog veel erger werd voor de thuisploeg. Terell Ondaan bleef oog in oog met de Bossche doelman kalm en bezorgde de Vliert daarmee een fikse kater. Den Bosch laat door de nederlaag na om de derde plaats van Go Ahead Eagles over te nemen en kan deze speelronde nog gepasseerd worden door Jong PSV.

Almere City FC - TOP Oss gestaakt
Voor de wedstrijd leek voetballen al onmogelijk vanwege de dichte mist in Flevoland, maar na een klein half uur had arbiter Nagtegaal er genoeg van. De leidsman staakte de wedstrijd en vervolgens bleek al gauw dat die vrijdagavond ook niet meer hervat zou worden. Het restant van de wedstrijd, die op het moment van staken een tussenstand van 0-0 kende, wordt maandag aanstaande vanaf 20.00 uur uitgespeeld

FC Volendam - SC Cambuur 0-1
Lang leek het duel tussen FC Volendam en Cambuur, belangrijk in de strijd om de nacompetitieplekken in de Keuken Kampioen Divisie, op een gelijkspel af te stevenen. Tien minuten voor tijd werd de wedstrijd echter op zijn kop gezet nadat er in het strafschopgebied een overtreding werd gemaakt op Cambuur-middenvelder Kevin Jansen. Sam Hendriks liet zich dat buitenkansje niet ontnemen, waardoor de gasten uit Leeuwarden er met de punten vandoor gingen en zij voorlopig bezit nemen van de zevende plaats.

FC Eindhoven - FC Dordrecht 8-1
Een absolute monsterscore in Eindhoven, waar de plaatselijke FC geen spaan heel liet van laagvlieger FC Dordrecht. De Brabanders, die nog meestrijden om de play-offplekken in de Keuken Kampioen Divisie werkten aan het doelsaldo en wonnen met liefst 8-1. Bij rust stond het al 3-0 voor Eindhoven door twee goals van Elton Kabangu en een treffer van Samy Bourard, maar na rust gingen de remmen echt los. Weer Kabangu, Elisha Sam, Alvin Daniëls, Collin Seedorf en Branco van den Boomen troffen na de onderbreking doel voor de ploeg van trainer David Nascimento. Namens de bezoekers uit Dordt redde Oussama Zamouri de eer.