Hyballa prijst Duitse middenvelder: 'Van het niveau van Frenkie de Jong'

Hyballa prijst Duitse middenvelder: 'Van het niveau van Frenkie de Jong'

Gepubliceerd: zaterdag 23 maart 2019 om 07:31za 23-03-2019 om 07:31

Laatste update: zaterdag 23 maart 2019 om 07:37za 23-03-2019 om 07:37

Peter Hyballa prijst de beslissing van de Duitse bondscoach Joachim Löw om afscheid te nemen van het Bayern München-trio Jerôme Boateng, Mats Hummels en Thomas Müller. Volgens de voormalig trainer van NEC druist dat eigenlijk tegen het karakter van Löw in.

"Hij is nu eenmaal een beetje soft", zegt Hyballa in de Volkskrant in aanloop naar het duel met het Nederlands elftal. "Hij heeft lang vastgehouden aan de internationals, waarmee hij de wereldtitel veroverde. En gaf ze na het mislukte WK in Rusland een herkansing in de Nations League. Toen was hij plotseling de klootzak die gefaald had. Nu Löw eindelijk een nieuw beleid heeft doorgevoerd, staat iedereen op zijn achterste benen."

"Misschien zaten er rotte appels tussen de spelers, die hij uit de ploeg heeft gezet", vervolgt Hyballa. "Maar dat kun je als trainer niet zeggen en nu ruiken Müller, Hummels en Boateng bloed. Löw denkt: het is goed met jullie, ik laat zien wie de grootste piemel heeft. En dat is uiteindelijk toch de trainer."

Volgens Hyballa valt het overigens wel mee met de crisis in het Duitse voetbal. "Duitsland onder 21 jaar werd Europees kampioen en is opnieuw favoriet voor de titel. Gundogan, Sané, Reus, Kroos en doelman Neuer zijn topspelers. En ik vind middenvelder Kai Havertz van het niveau van Frenkie de Jong."

Wel hekelt Hyballa de opkomst van 'laptoptrainers' in Duitsland. "In Duitsland kun je op je 30ste een profteam coachen zonder fatsoenlijk tegen een bal te hebben getrapt. Nederland verheerlijkt de ex-prof als trainer, wij roemen de academici die alles denken te weten."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws