Venema moet 'niet zeuren, maar goals maken': 'Mijn taak om de grens aan te geven'

Venema moet 'niet zeuren, maar goals maken': 'Mijn taak om de grens aan te geven'

26-03-2019 09:42
27

Jong FC Utrecht-trainer Robin Pronk riep spits Nick Venema tot de orde tijdens de wedstrijd tegen Jong Ajax van maandagavond. Volgens Pronk moest de negentienjarige publiekslieveling 'niet zeuren, maar doelpunten maken'.

Venomenema was volgens Pronk 'een beetje de grens aan het opzoeken'. "Dat is Nick ten voeten uit. Het is aan de ene kant zijn kracht, maar op een bepaald moment moet dat klaar zijn", liet de trainer aan FOX Sports weten na de 3-3 op Sportpark De Toekomst. "Dan is het ook mijn taak om aan te geven waar die grens ligt. Wij zijn natuurlijk bezig met jonge jongens opvoeden."

Pronk was verder complimenteus over Mark Pabai: de achttienjarige rechtsback denderde constant over de rechterflank en verzorgde één van de drie Utrechtse treffers. "Dat is een jongen die we net vanuit de A-junioren doorgeschoven hebben. Die speelt net zijn derde wedstrijd op dit niveau, maar hij gaat volgend jaar sowieso door naar de Jong-selectie. Dan kan het zijn dat hij er al na zeventig minuten doorheen zit, maar zulke dingen moet je ook ervaren."