De Ligt leert van Duitsland: 'Normaal gesproken niet tegen zulke snelle spelers'

De Ligt leert van Duitsland: 'Normaal gesproken niet tegen zulke snelle spelers'

Gepubliceerd: dinsdag 26 maart 2019 om 13:59di 26-03-2019 om 13:59

Matthijs de Ligt moest in het EK-kwalificatieduel met Duitsland (2-3) in de eerste helft even wennen aan de rappe Leroy Sané. De verdediger van Oranje stelt dat hij zich na rust heeft hersteld. 

De Ligt vertelt in gesprek met Trouw dat het moeilijk is om tegen spelers als Sané te spelen. "Ik ben een centrale verdediger en sta normaal gesproken niet tegenover zulke snelle aanvallers", zegt de Ajacied. "Die staan meestal aan de zijkanten. Voor mij was het een goede test. De eerste helft was zeker niet geslaagd. Sané had echt de overhand. Maar ik denk dat ik me in de tweede helft goed herpakt heb."

Na treffers in de eerste helft van Sané en Serge Gnabry zorgde De Ligt na rust met een rake kopbal voor de aansluitingstreffer (1-2). Na de 2-2 van Memphis Depay maakte Nico Schulz vlak voor het eindsignaal de 2-3. "Dit is echt heel zonde", sprak De Ligt. "Misschien was er wel te veel jeugdig enthousiasme, dat we toch die 3-2 willen maken."

Op 6 september wordt de EK-kwalificatie vervolgd. Oranje speelt dan uit tegen Duitsland. Tussendoor komt Oranje in actie in de Nations League.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws