'Van Dijk of De Ligt? Nee, de beste centrumverdediger ter wereld is Gerard Piqué'

'Van Dijk of De Ligt? Nee, de beste centrumverdediger ter wereld is Gerard Piqué'

Gepubliceerd: dinsdag 26 maart 2019 om 23:36di 26-03-2019 om 23:36

Carles Puyol vindt dat Gerard Piqué de beste centrale verdediger ter wereld is. De voormalig verdediger van Barcelona, die bij de Catalaanse club nog samenspeelde met Piqué, schat hem hoger in dan Sergio Ramos en Virgil van Dijk.

In een groot interview met Marca krijgt Puyol de vraag voorgelegd wie hij de beste verdediger ter wereld vindt en of hij denkt dat Matthijs de Ligt of Virgil van Dijk voor die titel in aanmerking komt. "Gerard Piqué, zonder twijfel", antwoordt de voormalige stopper met de weelderige haardos. "Hij is echt de beste verdediger ter wereld. Hij is een sleutelfiguur voor Barcelona in alles wat hij doet, vooral door zijn leiderschap. Hij is echt een fenomeen."

Puyol beschreef ook de rol van twee Nederlandse coaches in zijn carrière. "Van Gaal was belangrijk voor me, omdat hij op me vertrouwde in moeilijke tijden en mij mijn debuut gunde. Daardoor heb ik alles mee kunnen maken wat ik bereikt heb. Ook de periode onder Frank Rijkaard was heel waardevol voor me, maar de jaren onder Pep Guardiola heb ik het leukste gevonden."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie vind jij de beste centrale verdediger ter wereld?

Gerard Piqué
16%
Sergio Ramos
39%
Virgil van Dijk
33%
Matthijs de Ligt
8%
Iemand anders (reageer in de comments)
4%
(1989 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws