Feyenoord zoekt Van Geel-opvolger: Rutten, Mathijsen en vijf andere kandidaten

Feyenoord zoekt Van Geel-opvolger: Rutten, Mathijsen en vijf andere kandidaten

28-03-2019 09:00 Laatste update: 09:18
219

De zoektocht van Feyenoord naar een nieuwe technisch directeur kan beginnen, nu het vertrek van Martin van Geel - na acht jaar trouwe dienst - bekend is geworden. Wat zijn de opties voor de Rotterdamse topclub? VoetbalPrimeur schuift zeven mogelijke kandidaten naar voren. 

Max Huiberts (AZ)
Willem van Hanegem heeft het al een keer of drie gezegd in interviews: Huiberts is in zijn ogen de ideale opvolger van Van Geel in De Kuip. Sinds januari 2016 is voormalig linksbuiten Huiberts directeur voetbalzaken in Alkmaar. Hij staat bekend als een slimme, keiharde onderhandelaar. Onder meer de verkoop van Vincent Janssen aan Tottenham Hotspur, voor dik 20 miljoen euro, prijkt op z'n CV.

Fred Rutten (trainer Anderlecht)
Rutten is nu nog trainer in Brussel, maar alles wijst erop dat de samenwerking met Anderlecht geen lang leven beschoren is. Komende zomer heeft Rutten zijn handen waarschijnlijk weer vrij. In het seizoen 2014/15 was hij onder Van Geel trainer in De Kuip. Rutten kent de club dus van binnenuit. Afgelopen jaar was de voormalig coach van onder meer Vitesse en PSV nadrukkelijk in beeld om technisch directeur van 'zijn' FC Twente te worden. 


Ferry de Haan (Excelsior)
Een terugkeer in De Kuip voor De Haan, waarom niet? Met een lege portemonnee slaagt De Haan er bij Excelsior al jaren op rij in om steeds maar weer een selectie samen te stellen die het hoofd boven water houdt in de Eredivisie. De aanstellingen van Marinus Dijkhuizen en Mitchell van der Gaag als trainer bleken een schot in de roos. De Haan, die in 1999 kampioen werd met Feyenoord, is trouwens algemeen directeur van Excelsior - geen technisch directeur. 

Gerard Nijkamp (PEC Zwolle) 
De man die Jaap Stam - de nieuwe trainer van Feyenoord, inderdaad - een paar maanden geleden naar PEC haalde. De twee kennen elkaar van haver tot gort en dat zou voor Feyenoord een voordeel kunnen zijn. Nijkamp is sinds 2012 td in Zwolle. Hij heeft een neus voor koopjes én voor talent, toont hij jaarlijks aan. 

Joris Mathijsen (Willem II)
Sinds medio 2016 verantwoordelijk voor het technisch beleid in Tilburg. Nog redelijk onervaren dus. Heeft als speler een verleden bij Feyenoord en bewijst al een paar jaar op rij dat hij met weinig budget een hele aardige selectie kan samensmeden. 

Jordi Cruijff (trainer Chongqing Dangdai Lifan)
Momenteel trainer in het Verre Oosten, eerder succesvol technisch directeur bij onder meer Maccabi Tel Aviv. Heeft tijdens zijn jaren over de grens en, in het verleden bij clubs als Manchester United en FC Barcelona, een groot netwerk opgebouwd. Wijlen vader Johan werd 35 jaar geleden kampioen met Feyenoord en sloot zijn loopbaan af in De Kuip. 

Ted van Leeuwen (FC Twente) 
Net als Huiberts is ook Van Leeuwen door insiders al een paar keer naar voren geschoven bij Feyenoord. De voormalig journalist keerde afgelopen zomer terug naar het gedegradeerde FC Twente en stond daar voor een hels karwei. Van Leeuwen slaagde er in om een spelersgroep samen te stellen die inmiddels met volle vaart op promotie afdendert. Weinig td's hebben zo'n imponerend netwerk als Van Leeuwen. Feyenoord moet het juist nu van slimme deals hebben. 

Heb jij een andere kandidaat in je hoofd? Wie is in jouw ogen de perfecte opvolger van Van Geel? Deel het in de comments!