Gemeente en ABN AMRO komen FC Twente voor 19 miljoen euro tegemoet

Gemeente en ABN AMRO komen FC Twente voor 19 miljoen euro tegemoet

27-03-2019 18:35
264

De gemeente Enschede reikt FC Twente opnieuw de helpende hand. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie hoeft 5 miljoen euro van de gemeentelijke lening niet terug te betalen. 9 miljoen van de lening van in totaal 17 miljoen krijgt een 'achtergesteld' karakter.

Dat betekent dat FC Twente over dat deel geen rente en aflossing meer hoeft te betalen, meldt TC Tubantia. Bovendien is ABN AMRO bereid om genoegen te nemen met een terugbetaling van 1 miljoen van de schuld van in totaal 5,5 miljoen. Het heeft alles te maken met het grote schuldsaneringsplan van de club. De Tukkers hebben momenteel nog 50 miljoen euro schuld.

Volgens wethouder Eelco Eerenburg doet de gemeente deze handreiking, omdat sponsors 14 miljoen euro willen investeren in Twente. De Tukkers zijn 'technisch failliet', aangezien de schulden veel hoger zijn dan de bezittingen. Met de hulp van Enschede, ABN AMRO en andere schuldeisers verbetert de vermogenspositie nu wel aanzienlijk. FC Twente ziet in één klap bijna 10 miljoen schuld van de balans verdwijnen.

FC Twente koerst over het huidige seizoen af op een verlies van 4 miljoen euro, schrijft de regionale krant. Dat komt met name doordat Mathias Bunge, de zaakwaarnemer van Jesus Corona, nog 6,3 miljoen krijgt. Ook worden de ontslagen trainers Gertjan Verbeek en René Hake nog altijd doorbetaald.

Mocht FC Twente promoveren dan is volgens rvc-lid Koen Groenewold desondanks een spelersbudget beschikbaar waarmee de club tussen plek acht en twaalf kan eindigen. "Als we niet promoveren hebben we natuurlijk weer een heel ander verhaal."