'Álvarez kiest zeker niet automatisch voor PSV, Ajax heeft een grote kans'

'Álvarez kiest zeker niet automatisch voor PSV, Ajax heeft een grote kans'

Gepubliceerd: dinsdag 2 april 2019 om 17:30di 02-04-2019 om 17:30

Edson Álvarez is beter dan zowel Daniel Schwaab (PSV) als Lisandro Magallán (Ajax) - en dus zou de Mexicaans international een toegevoegde waarde zijn voor beide topclubs. Dat stelt journalist Daniel Reyes in gesprek met VoetbalPrimeur. Hij is onder de indruk van Álvarez (21) en schat de kans hoog in dat de verdediger binnenkort in de Eredivisie te bewonderen is. 

De Telegraaf bevestigde dinsdag de belangstelling vanuit Eindhoven en Amsterdam voor Álvarez. Reyes, die PSV al jaren op de voet volgt namens Marca Claro, heeft een hoge pet op van het talent. "Hij is heel veelzijdig. Álvarez is een centrale verdediger, maar hij kan ook als rechtsback en als controleur spelen", zegt de reporter in gesprek met deze website. "In december speelde Club América de finale om het kampioenschap in Mexico, tegen Cruz Azul, en toen was hij heel goed. Hij scoorde ook. Álvarez is rechtsbenig, maar het was een fraaie goal met z'n linker. In Mexico voorspelt iedereen hem een mooie toekomst."

"Als speler is Álvarez een soort mix tussen Hectór Moreno en Rafael Marquez. Moreno is natuurlijk heel hard in de duels, één-tegen-één echt goed. Zo is Álvarez ook. Maar: hij heeft óók techniek. Misschien niet zo veel als Marquez, dat is een grootheid in Mexico, maar wel iets in die richting. Hij kan goed voetballen, daarom speelt hij bij Club América soms op het middenveld." 

Er is volop belangstelling voor Álvarez, heeft ook Reyes vernomen. "Internazionale schijnt hem te willen. Ik denk dat Nederland zijn voorkeur geniet. In Mexico heeft de Eredivisie een goede reputatie. Het is ook een goede competitie om te beginnen in Europa. Eérst Nederland, dan een groter voetballand."

PSV vs. Ajax
Zowel PSV als Ajax is naar verluidt in de race voor de international. Voor beide topclubs valt in de ogen van Reyes iets te zeggen. "Ajax heeft sinds de jaren negentig een grote naam in Mexico. De afgelopen jaren heeft PSV natuurlijk fantastisch aan marketing gedaan. Er is een Mexicaanse link. Chucky Lozano ging op advies van Moreno en Andrés Guardado naar PSV. Hij wist wat-ie daar kon verwachten. Die voorsprong heeft PSV dus."

"Aan de andere kant speelt het Champions League-succes van Ajax ook mee, denk ik. Spelers zien dat, ze weten nu dat ze bij Ajax ver kunnen komen in de Champions League. Diego Lainez was in januari ook al heel dichtbij een transfer naar Amsterdam. Ajax is dus zeker een interessante optie voor Mexicaanse spelers. Nee, het is absoluut niet zo dat een Mexicaan nu automatisch voor PSV kiest. Ajax heeft ook een grote kans."


Het contract van Daniel Schwaab loopt af in Eindhoven en mogelijk ontstaat er in de achterhoede van de regerend kampioen dus een vacature. "Álvarez zou zeker een goede vervanger zijn. Hij is beter dan Schwaab", vindt Reyes. "Natuurlijk is Schwaab ervaren, maar Álvarez heeft de toekomst. Hij is jonger en sneller."

Magallán
In Amsterdam is Matthijs de Ligt bezig aan zijn laatste maanden in de Eredivisie. "De Ligt is een topspeler. Nee, zó goed is Álvarez niet - nog niet. Hij heeft wel iets weg van De Ligt. Ze zijn allebei supersterk, goed aan de bal. Trouwens: ik vind Álvarez sowieso beter dan Lisandro Magallán. Het was voor veel mensen een verrassing dat Ajax hem kocht. Niemand was van Magallán onder de indruk tijdens de finale van de Copa Libertadores tussen Boca Juniors en River Plate. Maar dat is weer een ander verhaal, haha."

"Ik denk eerlijk gezegd dat Álvarez bij beide clubs goed past. De Ligt vertrekt, Schwaab mogelijk ook. Dan is er dus plek voor hem. De Mexicaanse link bij PSV zou een rol kunnen spelen, maar voetballend en opbouwend vind ik hem een Ajax-speler."

(Paul Audenaerd/VoetbalPrimeur)

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws