FC Emmen geeft update over onderhandelingen met Ajax: Passende deal

FC Emmen geeft update over onderhandelingen met Ajax: "Passende deal"

03-04-2019 20:18 Laatste update: 20:35
48

Kjell Scherpen krijgt op korte termijn uitsluitsel over een mogelijke transfer naar Ajax. FC Emmen-voorzitter Ronald Lubbers vertelt dat woensdag aan FOX Sports.

Het is geen geheim dat Ajax bezig is met de komst van Scherpen. "Er is niet zo heel veel over te zeggen. De onderhandelingen lopen", laat Lubbers weten. "We hebben het bewust even rust gegeven vanwege de wedstrijd. Na vanavond zal het verder gaan."

Op korte termijn komt er duidelijkheid, verwacht de Emmen-preses. "Als we eruit gaan komen, zal het eind deze week of begin volgende week zijn. Kjell staat ervoor open, maar we hebben nog wel wat (financieel, red.) te overbruggen. Wij willen een passende deal. Het is afwachten of hij direct naar Ajax of nog een jaar hier blijft."

Vorige week kwam Scherpen onder vuur te liggen bij de harde kern van Ajax vanwege een aantal oude anti-Ajax-tweets. Ook werd een interview opgerakeld waarin de Emmen-doelman vertelde over een Feyenoord-voorkeur. Lubbers: "Frenkie de Jong sliep ook in een Feyenoord-pyjama. Er wordt veel lawaai over gemaakt, maar Kjell is er rustig onder."

FC Emmen lichtte onlangs nog een optie in het contract van Scherpen, waardoor hij niet komende zomer al transfervrij de overstap naar Ajax kan maken. Hij verdedigt woensdagavond het Emmen-doel in de thuiswedstrijd tegen Ajax, die om 20.45 uur begint.

Lees ook: Oproep aan Ajax-fans: 'Ik hoop dat ze voor hem klappen, dan maak je statement'