'Ik wil debuteren bij Ajax en hoop in Oranje te spelen als ik 18 of 19 ben'

'Ik wil debuteren bij Ajax en hoop in Oranje te spelen als ik 18 of 19 ben'

04-04-2019 12:35
50

Brian Brobbey heeft grote plannen. De zeventienjarige spits van Ajax O19 wil het komende jaar debuteren in de Amsterdamse hoofdmacht én droomt van het Nederlands elftal.

Op de vraag van Voetbal International wanneer hij wil debuteren in Ajax 1, antwoordt Brobbey: "Ik hoop volgend seizoen of misschien nog dit seizoen. Ik speel al negen jaar bij Ajax, dus ik wil het wel laten lukken."

Als het aan de spits ligt, blijft het daar niet bij. "Ik hoop in Oranje te spelen wanneer ik achttien of negentien ben, dat ik dan mijn debuut kan maken in de spits." In Amsterdam loopt een goed voorbeeld rond. "Ik kijk vaak naar Klaas-Jan Huntelaar. Hoe hij ballen met links en rechts afwerkt, dat is echt top."

Peter van der Veen, bondscoach van Oranje O17, is vol lof over Brobbey. "Brian wordt altijd onderschat, maar hij is van zoveel waarde. Ook buiten het veld. Ze noemen het ook wel 'baas'. Hij corrigeert mensen en dat is voor een coach zo goed. Iedereen luistert naar hem en hij geeft ook nog het goede voorbeeld op het veld."

Lees ook: Heitinga roemt 'Brobeast': 'Snelste speler bij Ajax, springt hoger dan Ronaldo'