Update: Neres reageert: 'Voor iedereen die het niet begrijpt, ik maakte een grap'

Update: Neres reageert: 'Voor iedereen die het niet begrijpt, ik maakte een grap'

06-04-2019 14:06 Laatste update: 14:04
99

David Neres was begin dit seizoen ongelukkig bij Ajax, zo geeft hij toe. Onder Erik Ten Hag moest de 22-jarige Braziliaan het doen met invalbeurten, wat geen goede invloed had op zijn humeur.

"Ik was verdrietig en niet gelukkig, maar ik bleef hard werken en kreeg zo mijn plek terug", vertelt Neres in Het Parool. Inmiddels is Neres niet meer weg te denken uit de basiself van Ajax. 

Neres streek in de zomer van 2017 neer bij Ajax. Een persoon die hem ongetwijfeld geholpen heeft te acclimatiseren is zijn vriendin, het Duitse model Kira Winona. Haar binnenhalen bleek makkelijker dan gedacht. "Duitse vrouwen houden blijkbaar van Braziliaanse mannen", vertelt Neres lachend. "Ik vond haar op Instagram en stuurde een privébericht: I am David Neres, come to me. Dat was genoeg voor een date."

Neres neemt het met Ajax over anderhalve week op tegen Juventus in de kwartfinales in de Champions League. Eerst speelde de club al topwedstrijden tegen Bayern München, Benfica en Real Madrid. "We hebben geen geluk met de loting, steeds treffen we een Europese topploeg. Maar inmiddels weet iedereen hoe goed we zijn. Ook Juventus", zegt Neres.

Update 14.06: Het interview van Neres heeft heel wat losgemaakt. De vriendin van de Braziliaanse Ajacied kreeg 'veel haatdragende berichten', liet hij weten via zijn Instagram Story. 'Voor iedereen die het niet begrijpt, ik maakte een grap', verduidelijkt Neres. 'Ik was niet serieus. Dat zouden jullie ook niet moeten zijn.'